TOP

Hmm.. sunt un pic emoționată acum când știu că prin mâinile mele încep să dau contur la ceva ce mi-am dorit foarte mult și anume, primul articol din blogul meu mult așteptat. Oricum, dacă citești asta, vreau să îți mulțumesc! Mulțumesc că mi-ai oferit șansa de a-ți arăta cine sunt și ce am de spus. 

Hai că încep! Heei! Sunt Georgiana, o tânără de 22 de ani, care ghidată de o pasiune și o chemare, își pune sufletul în scrieri publicate pe internet. Dacă ar fi să spun niște lucruri basic despre mine, țin să menționez că sunt brașoveancă la origine,  am absolvit Colegiul Național Andrei Șaguna, sunt o persoană ambițioasă, mereu zâmbitoare și o combinație de sensibilitate și putere.

O studentă în anul al treilea la Facultatea de Administrarea Afacerilor – ASE în București, care la propriu trăiește pe picior mic (pentru că am mărimea 33 la picior), care de multe ori înainte să te întrebe cum te cheamă, te întreabă ce zodie ești (vorba aia, să știi cu cine stai de vorbă), iar când a început să scrie lucrurile astea, era în Istanbul, cu programul Erasmus. Apropo, îmi place să vorbesc despre mine la pers a treia. Don’t know why. 

Ca să intrăm mai în profunzime cu descrierea despre mine, ceea ce vreau să știți este că fac totul cu sufletul. Îmi las o parte din suflet în orice: oameni, locuri, acțiuni, zâmbete, lacrimi… iar ceea ce veți citi aici, chiar va fi din suflet. 

Îmi place să fiu eu însămi, poate că zâmbesc sau sunt serioasă în momente nepotrivite, poate că vorbesc aiurea uneori, poate că mă pricep prea bine la enervat oamenii, dar sunt naturală.

Caut mereu să mă dezvolt și să mă descopăr, pentru că da, mereu există loc de mai bine și da, încă sunt multe lucruri pe care nici eu nu le cunosc despre mine. 

De ce am început să scriu? 

Pur și simplu am simțit să fac asta. Fac mereu ceea ce simt. Am avut un feeling ce îmi spunea că toate gândurile și trăirile mele merită o șansă de a fi împărtășite și cu alții. Poate pot influența pe cineva, poate pot învață ceva pe cineva și pot învață ceva și eu la rândul meu. Poate pot fi un exemplu de “așa da” sau “așa nu”. 

Când eram mai mică, scriam poezii, însă o profesoară de romană îmi spusese că sunt prea copilărești. Și atunci mi-am pierdut atât de mult încrederea în mine, încât nu doar că m-am oprit din scris poezii, ci de fiecare dată când scriam ceea ce simțeam, ștergeam. Pentru că de atunci, nimic nu mi se mai părea destul de bun. Nici ceea ce am scris aici nu îmi dă satisfacție prea mare. Însă acum mă lupt cu ideea asta stupidă pe care o am în cap și nu îmi mai e rușine să ies în față cu ceea ce scriu. Merită încercat! Toți trebuie să încercăm, pentru că doar începutul e mai greu, iar când vezi că nu ai nimic de pierdut, totul vine de la sine.

Despre ce o să scriu? 

Focusul major este pe două nișe; mai exact o să vorbesc despre experiența mea ca student Erasmus prin care am învățat într-o țară străină și cea de Work and Travel din AmericaDe altfel, subiectele pot varia: păreri despre localurile prin care îmi fac veacul, meleagurile străine pe care le-am vizitat, experiențe personale, picanterii ca între fete, lifestyle etc. Însă nu subiectul propriu zis e cel ce contează mereu. Ci ceea ce veți simți voi după ce le veți citi. Pentru că subiectul poate fi unul banal, însă promit să vă spun doar lucruri pe care dacă știți să le vedeți în profunzime și să priviți dincolo de bariera unor litere, veți vedea ce am vrut să transmit.

Scopul răpirii timpului vostru?

Vreau ca atunci când parcurgi un articol, să te regăsești în el. Să trăiești intensitatea cuvintelor citite așa cum o trăiesc eu când le scriu, pentru că eu folosesc cuvintele astea doar ca niște instrumente cu care să transmit ceea am simțit și trăit la un moment dat. Legătura cu voi nu vreau să fie una superficială, vreau să ne regăsim în aceleași gânduri și trăiri, să ne apară un zâmbet pe față sau o lacrimă în ochi pentru că atunci când citim ceva, ne spunem în gând ,,și eu am simțit asta’’.

Nu toate articolele vor avea de trasmis un mesaj, unele vă pot doar informa despre ceva, vă pot confirma ceva ce știați deja sau vă pot lua pur și simplu gândul de la stresul și agitația cotidiană.

Eu sunt aici să cresc, să mă descopăr și să simt că aparțin unui grup de oameni de la care am ce învăța și cu care mă pot dezvolta împreună. Îmi doresc ca acea secțiune de comentarii să fie mereu plină de mesaje din partea voastră.

Și ca să închei, o să vă las citatul meu preferat, o propoziție în care eu cred cu tărie și după care îmi ghidez relațiile cu cei din jurul meu: ,,we raise by lifting others’’. Pentru că viața asta nu este doar despre noi, pentru că împreună suntem mai puternici și pentru că a ajuta și a face bine necondiționat e cel mai înălțător sentiment.

Din suflet, Georgiana!