Din păcate sau din fericire?!
Vă spusesem într-un articol trecut După ce aplici pentru Erasmus că după ce ați trecut toate etapele de înscriere și selecție, tot ceea ce trebuie să faceți este să așteptați rezultatele. Rezultate care pot fi mai mult sau mai puțin plăcute. De ce spun asta? Pentru că situațiile se pot întâmpla într-un fel în care nu vă așteptați. Repartizările se fac în funcție de media pe care o ai, numărul de locuri disponibile și clasamentul tău și al colegilor. Astfel că, pot exista situații de tot felul:
1. Intri la prima opțiune

Cel mai fericit caz este acela când intri la facultatea la care îți dorești. Prima opțiune pe lista este bifată dacă media ta este una bună, nu mai mică decât a celorlalți care candidează pentru același loc; iar în cazul în care nu ai cea mai buna medie, atunci trebuie să fie locuri dispobile încât să își facă loc și media ta în Clasament.
2. Intri la una din următoarele opțiuni

Chiar dacă nu intri la prima opțiune, să ne bucurăm pentru una din următoarele. Înseamnă că media ta a fost potrivită pentru următoarele facultăți alese sau că pur și simplu acolo erau mai multe locuri disponibile.
3. Nu intri la nicio opțiune

Asta este partea neplăcuta despre care vă vorbeam, pentru că da, se poate întâmpla și asta. Acest lucru e posibil în momentul în care media ta nu a fost îndeajuns de buna încât să detroneze alți colegi; poate nu au fost destule locuri disponibile la facultățile alese de tine sau poate pur și simplu modul în care ai organizat opțiunile nu a fost prielnic.
Și că ăsta nu este cel mai neplăcut scenariu, o să vă spun că puteți rămâne acasă chiar dacă aveți medie bună. Știu persoane care nu au reușit să plece din cauza faptului că deși aveau medii mari, nu se potriveau modului în care și-au ales opțiunile. O să fiu mai precisă că să puteți înțelege. Dacă eu am media 9 și aleg facultatea X ca prima variantă, iar tu ai 9,5 și alegi facultatea X că a doua variantă; eu voi fi cea care prinde loc la facultatea respectiva. De ce? Pentru că aceea a fost prima mea varianta.
Asta e un algoritm după care se repartizează studenții și așa ajung oameni cu medii de peste 9 să nu meargă nicăieri. Fie pentru că sunt luați de oameni cu medii mai mari care ocupă puținele locuri disponibile, fie pentru că pun opțiunile intr-o ordine nepotrivita. Dacă vă întrebați cum se poate corecta chestia asta, o să vă dezamăgesc spunându-vă că nu este o rețetă secretă care să vă ajute. Trebuie doar să cântăriți lucrurile bine înainte să depuneți lista de opțiuni și da, știu că e un proces un pic stresant…
Din suflet, Georgiana!

Leave a Comment