Am fost acceptat. What’s next?
Dacă lucrurile merg bine și ai fost acceptat, în primul rând, ceea ce trebuie să faci este să îți aduni prietenii și să faceți o băută. În cinstea aceste vesti frumoase. După ce te recuperezi, ai timp și de lucruri serioase. Mai exact, o altă serie de acte și hârtii pe care trebuie să le completezi. Urmărește-mă mai jos că să vezi pe ce vă trebui să pui accent în următoarea perioadă.
1. Learning agreement
Acesta este un document care are trei părți:

- before the mobility – trebuie completat înainte să pleci în mobilitate și conține exact cursurile pe care tu vrei să le iei acolo. Te uiți pe site-ul facultății, la orarul lor, și îți alegi ceea ce atrage și te interesează, ATENȚIE, materiile trebuie să fie echivalate cu cele pe care le-ai studia în România și care fac parte din nișa pe care tu o studiezi. Acest document trebuie verificat și semnat de unul din reprezentanții facultății voastre că să firi siguri că totul e ok.
- during the mobility – când vezi ajunge la facultatea gazdă, este posibil să vi se ofere șansa de a schimba materiile de studiu. Astfel că, dacă adăugați și scoați ceva din planul inițial, trebuie să redactați în această parte a learning agreement-ului și să cereți semnătura de aprobare atât din partea facultății gazdă cât și din partea celor din România.
- after mobility – documentul acesta atestă cumva că voi ați participat la cursuri, deci ați îndeplinit scopul pentru care ați plecat de acasă și de asemenea trebuie semnat de reprezentantul facultății la care v-ați petrecut câteva luni din viața.

Este posibil că acest document să vă dea ceva bătăi de cap având în vedere că vă pun într-o situație du-te vino și intr-o alergătură după semnături, dar asta este sistemul și nu avem altceva de făcut decât să îl urmăm. În cazul în care vă întrebați cum obitineți semnăturile dintr-o parte și din alta dacă sunteți deja plecați, se face prin email probabil, după ce scanați și trimiteți documentul.
2. Contractul financiar

Veți avea nevoie de un cont în euro pentru a vi se putea vira banii care vă vor ajuta să vă duceți traiul departe de casă. Așa că, dacă nu aveți un cont, vă trebui să vă faceți unul și să mergeți cu extrasul la biroul Erasmus ce se ocupă de voi. Contractul nu presupune altceva decât detaliile voastre și ale contului, fiind un act care să asigure că veți primi resursele financiare de care aveți nevoie.
Acestea fiind scrise, sper că v-am lămurit cum stă treaba și cu aceste documente. În cazul în care există în continuare nelămuriri, putem vorbi în secțiunea de comentarii.
Din suflet, Georgiana!

Leave a Comment