TOP
Me ft. The World

7 Fun facts about America

Salutare, lume! Am zis astăzi să vă aduc un zâmbet pe față și poate o doză de cunoștințe noi, așadar m-am gândit să vă spun 7 lucruri care mie mi s-au părut funny cât am stat printre americani.

1. Niște taxe voluptoase


America în opinia mea rupe stilul când vine vorba de taxe. Iei și tu liniștit un produs de pe raft crezând că plăteșți 5 dolari, că doar atât scrie prețul acolo, însă când ajungi la casă ai surpriza de a vedea că prețul este mai mare. Pentru că da, taxele lor se adaugă la momentul plații și sunt destul de consistente.

2. Ride for free bus


Old Town în Alexandria este un centru turistic așadar, fiecare străduță are povestea ei. Toate poveștile le puteți asculta mergând cu trouleul care vă plimbă pe gratis pe o distanță destul de lungă. Totul pentru plăcerea turiștilor.

3. Transport pe gratis


Pentru vreo două luni am avut norocul și în același timp nenorocul de a avea metroul închis. De ce noroc? Pentru că oamenii ăștia au pus în locul acestui mijloc de transport, niște autobuze care circulau gratuit. Am înțeles că vor să suplinească într-un fel nevoia oamenilor, dar nu văd de ce ar fi nevoie să fie gratuit, că până la urmă statul tot le oferă un serviciu. În fine, și eu ce ciudată, mă plâng acum că țineam săptămânal 17 dolari în buzunar.

4. Un salut elaborat


Cred că suntem toții de acord că atunci când trecem pe lângă cineva pe stradă, e normal să spui ,,bună”, ,,salut”, ,,hei”. Am rămas șocată când am văzut că ei în loc de asta, ți se adresează cu ,,ce faci?” Ceea ce presupune în opinia mea un ,,bine, tu?” Și implicit o continuare a discuției. Când de fapt, e doar un mod de a părea interesați că te văd pentru că de fapt nu sunt deloc. Și e foarte amuzant să vezi cum cineva iți spune ,, ce faci?” iar după o secundă dispare de lângă tine. Neobișnuit pentru mine. Sunt curioasă dacă și vouă vi se pare la fel.

5. Fițe și mâncare moca


Am observat că pentru americani este atât de importantă imaginea lor și orgoliul, încât dacă pâsâi puțin că ceva nu îți convine, primeșți sigur ceva pe gratis ca să îți închidă gura și să nu le poți bate obrazul. Asta se întâmplă în special în resturante: nu plătești dacă ceva nu îți convine, dacă mâncarea a venit puțin rece, dacă ai așteptat puțin, dacă ospătarul nu a avut grijă de tine ca de copilul lui etc. Poți și să minți cu privire la anumite chestii și te trezești cu managerul la masă cerandu-și scuze și hop discount de 25%. Păi în Romania poate să nu îți placă mâncarea că tot o mănânci când știi că oricum o plăteșți.

6. No smoking


Spre marea mea fericire, în America nu se prea permite fumatul. Din câte am înțeles, statul nu îți oferă asigurare de sănătate pentru bolile pulmonare apărute în urma fumatului. Așa că, nu îți rămâne decât să te ascunzi când fumezi și să îți asumi o eventuală problemă. Deci, acolo nu se întâmplă să vezi oameni fumând pe terase sau în baruri, nici pe stradă și nici la colțul blocului. Efectiv în 3-4 luni am văzut vreo 5 oameni fumând țigări.

7. Arme la discreție


Nu stiu care e legislația și motivul concret pentru care Americanilor li se dă dreptul de a avea arme în casă, dar ce-i drept e că aceștia chiar se află în posesia unora dintre cele mai periculoase puști și pistoale. Diferențiându-se de la stat la stat dreptul de a deține așa ceva, fie pentru distracție fie pentru auto-apărare, îi face pe oameni să se folosească de ele oricând. Am avut și eu experiența de a trage cu așa ceva într-o pădure, ca să fie safe pentru toată lumea.

Eu și prietenii mei americani mergând să tragem cu arma!!!! Aici căram o armă mai grea decât mine :))

Acestea au fost puține din lucrurile sesizate de mine, dar dacă voi mai știți și altele sunt foarte dornică să le aud!

Din suflet, Georgiana!

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *