TOP
Me ft. The World

New York in one day 

Dacă ești în America și ai doar o zi la dispoziție să vizitezi grandiosul New York, nu sta pe gânduri! Știu că nu pare de ajuns, însă chiar poți vizita cele mai importante puncte dacă te organizezi puțin. Vă spune cineva care nu s-a prea organizat și totuși a fost extrem de mulțumită.

Când am ajuns în NY.

Deci să vă povestesc: am convins-o după lupte seculare pe domnișoară Stefania să mă însoțească în vizita mea mult dorită în New York. Așa că, ne-am rezervat cu o seară înainte biletele pentru autocar și în vreo 4 ore am ajuns din Alexandria în NY pe la un 11:00. Eram puțin derutate pentru că nu ne plănuisem absolut nimic dinainte. Știam doar în mare ce am vrea să vedem și pe unde se află, pentru că ni le recomandase cineva care fusese acolo cu câtva timp înainte. Ce știam sigur era că ne este super foame, așa că ne-am luat micul dejun sănătos și savuros la Burger King.

Dimineața în autobuz spre NY

Times Square

Că să fiu sinceră, m-am dus în New York pentru că eram tripată să văd Times Square, așa că, prima oprire acolo a fost. Am rămas șocată și încântată ca un copil când mă uitam la toate reclamele de pe pereți și la zgârie-norii ăia de te doare gâtul când iți ridici privirea către ei. Sunt mii de oameni care se plimbă pe acolo și un lucru pe care l-am remarcat și mi-a ridicat un semn de întrebare, a fost faptul că oamenii acolo vorbeau mai multă spaniolă decât engleză. Sunt oameni de pe toată planeta – multiculturalitate at its highest. Nu cred că are rost să vă detaliez cât de sofisticată si spectaculoasă e piața aia. E incredibil de mare, populată si fermecatoare. Te ademeneste si captivează total!

Foarte aproape de asta se află un centru de închiriat biciclete pe care le puteți folosi să vă plimbați prin Central Park. Which I really recommend!! Fiți doar atenți, că și ăstora ca și turcilori, le cam place să negocieze. Tipa voia inițial să ne dea 2 biciclete pentru 2 ore cu 24 dolari, însă când a văzut că refuzăm și dăm să ieșim pe ușă, ne spune că ne poate face o ofertă cu vreo 12 dolari tot pentru 2 ore. Așa că, nu cedați ușor.

Central Park

Deci Parcul Central este huge și e super pentru a te plimba cu bicicletele. Sunt drumulețele alea lungi și șerpuite, pe care nici nu trebuie să pedalezi că sunt în vale. Și îți flutură așa părul drăguț în vânt ca în filme, iar în stânga și în dreapta este plin de iarbă verde și copaci înalți, însă în spate se văd vârfurile clădirilor gigantice. E un sentiment foarte fain de pace și libertate. Da, deci totul bine și frumos, mai puțin când vine vorba să urci străzile pe care am menționat mai sus că e foarte șmecher să le cobori. 

5th Avenue

Continuând aventura, Stefania obsedată să își cumpere airpods, m-a cărat în magazinul Apple de pe fifth avenue, însă nu asta e important, important e că acolo am mâncat pentru prima dată sweet peanuts și vă spun cu mâna pe inimă că m-am îndrăgostit de ele. Am dat 5 dolari pe o pungă de vreo 7cm cu 5 boabe, dar măcar au fost bune. Și dacă tot vorbim de chestii pe care le-am mâncat pentru prima dată, atunci am încercat și Wendys care sincer este ok, dar nu mi se pare că excelează în vreun fel. Also strada este super lungă, cu clădiri gigantice pe lângă care te simți inexistent. Păsind pe acolo, simți cum te cuprinde toată faima celei străzi.

China Town

Rocketfeller sau Empire state sunt două din punctele iconice ale orașului pentru priveliștea pe care o oferă – dacă vrei să vezi orașul from the top, astea sunt locurile unde se recomandă să mergi. Dar noi mai zgârcite puțin, nu am vrut să dăm 40 dolari doar pentru a urca acolo, așa că am găsit un rooftop super tare în China town, cu personal mișto, priveliște așa cum vezi în filme și băuturi tari de te luau de cap. După ce am băut băutură mea, pentru că Stefania și-a vărsat-o pe a ei, ne-am tras niște poze și ne-am îndreptat spre Brooklyn Bridge pentru că e un loc spectaculos când apune soarele.

Brooklyn Bridge

Deci când spun că a fost de vis, să mă credeți pe cuvânt. Am avut norocul să vedem un cer purpuriu, străpuns de clădirile pline de luminițe iar sub noi apa curgând șiroaie. Cred că este cel mai bun loc pe care să îl vizitezi noaptea. Ăsta și Times Square pe care am ținut neapărat să o văd pe întuneric pentru că voiam să simt feelingul ăla wow când treci pe lângă clădiri și ești înconjurat de sute de oameni, voci gălăgioase ce se pierd în aer, lumini de peste tot, reclame ce se schimbă la fiecare câteva secunde și efectiv te amețesc. Bro, NY is not a place, it’s a vibe.

Hard Rock Cafe

Dacă vă este foame, să știți că o să găsiți acolo ,,Hard Rock Cafe” care au mâncare foarte bună, atmosferă întreținută de muzică și oameni care mișună continuu pe acolo. Pentru noi ăsta a fost ultimul punct de pe listă pentru că după ne-am îndreptat să luăm autocarul spre înapoi.

V-am trecut fugitiv și în câteva rânduri prin povestea unei zile absolut geniale în orașul care nu doarme niciodată. Pentru mine a fost una dintre cele mai plăcute experințe și am simțit America în fiecare bătaie a inimii. Recomand din toată inima să treceți pe acolo dacă vreți să trăiți cât de puțin ‘the american dream‘. Sigur nu veți regreta și sigur veți putea să vă bucurați la maxim de fiecare lucru de acolo dacă vă și organizați puțin. Sper că punctele mele de reper să vă fie de folos și sincer chiar aștept cu mare nerăbdare să îmi spune ce locuri ați vizitat, ce am ratat eu sau ce impresii v-au creat clipele petrecute acolo.

Din suflet, Georgiana!

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *